U petak, 1. prosinca 2017. godine održana je Svečana sjednica Turističke zajednice Općine Nedelišće koja je tom prigodom proslavila 20. rođendan! Osnovana je 18. prosinca 1997. godine, a u dva desetljeća svoga rada Turistička zajednica je pokazala kako i sjever države može itekako napredovati te ponuditi kvalitetne sadržaje za svoje goste.

Predsjednik Turističke zajednice, ujedno i načelnik Općine Darko Dania u svojem je govoru spomenuo sve značajnije manifestacije po kojima je Općina nadaleko poznata (Fašnik, Dani zahvalnosti, Martinje, Priča o Božiću, proljetna i jesenska biciklijada), a osnivač Turističke zajednice, Franjo Soldat prisjetio se početaka i skromnog budžeta s kojim su iz godine u godinu gradili sve ono što imamo danas. Tajnik Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula u svojem je govoru pokušao sažeti svu bit postojanja jedne od prvih i najaktivnijih turističkih zajednica u županiji nabrajajući projekte i manifestacije, ljude i udruge koji su njezin zaštitni znak i pokretač svega.

Za suradnju i doprinos kvaliteti razvoja u turizmu, zahvalnice su primili OŠ Nedelišće, DV Zvončić, KUU Seljačka Sloga, Udruga mažoretkinja Nedelišća, Pjevački zbor Josip Vrhovski, LD Fazan, Franjo Soldat, Vedrana Radmanić, Damira Bujan, Ivanka Novak, Turistička zajednica Međimurske županije i susjedno Turističko društvo Središća ob Dravi.

U ugodnoj atmosferi uzvanici su se podružili na domjenku koji je pripremilo osoblje Mamice iz Pušćina, nagrađenog kao najboljeg restorana u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, uz komplimente Martini Kofjač, stručnoj suradnici Turističke zajednice koja je cijeli događaj uspješno organizirala. (lb)

Povratak na naslovnicu…