12. po redu Sportski susreti udruga žena Općine Nedelišće okupili su ove sparne i sunčane subote, 9. lipnja preko sto šezdeset članica iz jedanaest općinskih udruga žena na sportskim terenima NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec.

Okupljenim natjecateljicama se najprije obratila predsjednica domaćinske ekipe Biserka Ganzer te pozdravila sve prisutne i zaželjela im lijep provod i puno uspjeha. Potom je načelnik Općine, g. Darko Dania, otvorio 12. Sportske susrete udruga žena i natjecanje je moglo započeti.

U šest različitih i zanimljivih igara, svoju su spretnost pokazale baš sve, ali, kako to i pravila nalažu, samo je jedna pobjednička.

Igre koje su domaćice, Udruga žena Dunjkovec, za ovu godinu pripremile, bile su: pikado, bacanje lopte na koš, tunel s loptom, vođenje lopte nogom, bacanje kolutova i ulovi i čučni. Napeto je bilo do posljednje minute.

Najbolje ekipe ove godine bile su: Udruga žena Dunjkovec (1.mjesto), Društvo žena Macinec (2.mjesto) i Udruga žena Pretetinec (3.mjesto). Svim su udrugama dodijeljene zahvalnice, a najboljima medalje i pehari, koje su uručili načelnik i njegov zamjenik g. Nikola Novak.

Za dobru zabavu pobrinuli su se glazbeni gosti – Tamburaški sastav Tambura. (lb)