Dan škole prigoda je da se pokaže dio onoga što su učenici naučili i pripremali, osim čistog znanja, a također kako bi se istaknuli učenici koji su svojim trudom i postignućima zavrijedili da ih se posebno pohvali. Tako je Osnovna škola Nedelišće u petak 8. lipnja 2018. godine proslavila svoj dan, uz svečanost za sve učenike i nastavnike, a na koju su naravno bili pozvani i svi roditelji.

Školska dvorana bila je premala da primi svu zainteresiranu publiku. Usprkos visokim vrućinama i sparini koji su obilježili kraj tjedna, publika nije gubila oduševljenje brojnim nastupima učenika. Bilo je tu pjevanja, sviranja, recitiranja, plesa, glume… u svakom pogledu bogat i raznolik repertuar dječjih izvedbi.

U drugom dijelu, ravnatelj škole Ivica Paić pohvalio je, i uručio prigodne pohvalnice, pehare i poklone najistaknutijim učenicima škole, u različitim nastavnim predmetima i kategorijama. OŠ Nedelišće je i ove godine osvojila pregršt nagrada i teško je uopće pobrojati silne nastupe i osvojene trofeje.

Vrhunac završnih svečanosti je obično proglašenje učenika generacije. Ove godine, OŠ Nedelišće je odlučila podijeliti dvije istaknute nagrade, s obzirom da je uz raznolikost kriterija teško odabrati samo jednog. Tako je ove godine po prvi puta dodijeljena nagrada, koja još nema službeni naziv, ali je kolokvialno nazvana “dobri duh škole”. Ona je pripala učeniku Janu Špiclinu, budući da je on na završnom ocjenjivanju od strane nastavnika i učenika, jedini na školi od apsolutno svih dobio čistu peticu.

Najviša nagrada Osnovne škole Nedelišće je tradicionalno “učenik generacije”. Učenik generacije se bira na temelju čitavog niza kriterija koji moraju iznjedriti najboljeg od najboljih. Ove godine, učenikom generacije proglašen je Vilim Srnec.

Čestitamo svim učenicima, pogotovo nagrađenima, kao i njihovim učiteljima i mentorima na zavidnim rezultatima. Čestitamo, ne samo istaknutima na ovoj svečanosti, već i svima općenito, jer je poznato da Osnovna škola Nedelišće slovi kao jedna od najboljih u Međimurju. (nl)