Nedelišće je danas, 25. kolovoza 2018., bilo domaćin festivala i natjecanje kućnih pivara – drugog po redu UPS festa.

UPS fest je zamišljen kao druženje i natjecanje kućnih pivara, a koncept je vrlo jednostavan – pivari kuhaju pivo i nude ga posjetiteljima festivala koji sve što trebaju je osigurati čašu za degustiranje – ulaznicu za ovaj “all-you-can-drink” događaj.

Festival je jedinstvena prilika da se isproba puno različitih piva kako po stilovima tako i kvaliteti koja u svakom slučaju znatno odskače od komercijalnih piva.

Prvi UPS festival je održan 2017. godine, a kao natjecateljski festival ima i svoje zvijezde. Prvu pobjedu odnio je Velimir Horvat iz Poznanovca koji je svojim Stoutom sa okusom maline odnio prestižnu “best of show” titulu.

Ove godine u natjecateljskom dijelu festivala prijavljeno je 187 piva. Ocjenjivanje je počelo sredinom kolovoza, a posljednji sudački sastanak održan je danas prije samog početka festivala gdje će biti odabran ovogodišnji pobjednik.

Novost na festivalu je i “Beer mile” utrka koju će trčati 30 najspremnijih pivoljubaca i natjecati se u trčanju pivske milje (4 kruga po 402 metra) uz obvezu da na ulasku u krug popiju 0,33l piva – do zadnje kapi.

 Više o samoj Udruzi pivara sjever i njihovim aktivnostima možete pročitati OVDJE.

(nl)

Povratak na naslovnicu…