Prošle nedjelje, 19. rujna u kapeli Svetog Florijana u Slakovcu za vrijeme misnog slavlja blagoslovljen je vitraj Preobraženja Gospodinova. Vitraj je podijeljen u 3 cjeline. U gornjem dijelu Isus u nebeskom sjaju, u sredini su proroci Mojsije i Ilija, a u donjem dijelu su apostoli Petar, Jakov i Ivan.

Vitraj je blagoslovio prečasni Ivan Herceg, župnik župe Presvetog Trojstva iz Nedelišća, a maloj vjerskoj zajednici iz Slakovca ovo je dar supružnika Josipa i Ljijane Senčar. Ovo je drugi vitraj koji je obitelj Senčar darovala za svoje mještane i vjernike kako bi boravak u hramu molitve i vjere bio ugodniji i svečaniji.

Obitelj Senčar je još 2002. darovala vitraj Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca i Slakovca. Oba vitraja su rad tvrtke Vitraji Stab iz Zagreba, majstora Siniše Bačića.

Misno slavlje puno vjere i Božje radosti, uveličao je kapelski zbor pod ravnanjem gđe. Marijane Delost i veliki broj mještana. Iskrena zahvala obitelji Senčar na predivnom daru i neka im Bog uvijek bude na pomoći. (Župa Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…