Niz dobrih rezultata na međunarodnim natjecanjima za članove Karate kluba Globus iz Čakovca- Male Subotice se nastavlja. Na svjetskoj ligi koja je minulog vikenda održana u Istanbulu zapažene nastupe imalo je svih petero međimurskih karatista.

Kristian Topličanec bio je peti, Josip Slukić deveti, Aida Trstenjak zaustavljena je u četvrtfinalu, a Sara Novak i Ana Filipović u kvalifikacijama. Veliki je to uspjeh jer je na gradu na Bosporu nastupilo 834 natjecatelja iz 51 države.

Kako je objasnio trener Dejan Slukić koji je vodio delegaciju u Tursku Kristian Topličanec bi uz malo više sreće sigurno osvojio medalju. „U polufinalu odlično otvara borbu i vodi sve do 20-tak sekundi prije kraja. Nažalost tu taktički griješi, te se još nesretno okliznuo i pao prilikom nožnog udarca, što domaći predstavnik koristi, poentira za 3 boda i preokreće rezultat. U meču za treće mjesto Kristian svjestan nesretno ispuštenog finala psihički pada i gubi meč za broncu. Peto mjesto je u konačnici ipak odličan rezultat u vrlo jakoj konkurenciji” izjavio je Slukić i komentirao nastup Josipa Slukića koji je nastupao u najbrojnijoj i najtežoj kategoriji juniora -68kg.
„Nakon što u kvalifikacijama gubi od odličnog predstavnika Bjelorusije koji se plasirao u finale, Josip u repasažu pobjeđuje Švicarca, ali nakon toga tijesno gubi 2:3 od Ukrajinca trenutno drugoplasiranog na svjetskoj ljestvici, i završava nastup na 9. mjestu” izjavio je.

Aida Trstenjak nastup je završila plasmanom u četvrtfinale koje gubi nakon neriješenog rezultata 3:3 protiv domaće predstavnice iz Turske. Možda je moglo biti i drugačije da su suci tijekom borbe uvažili grešku u bodovanju na semaforu koja je bila na Aidinu štetu. Na kraju je greška ispravljena tek nakon završetka meča, ali vrijeme nije vraćeno pa nije bilo koristi od ispravka.

Sara Novak nakon pobjede u prvom kolu u juniorkama -59kg, drugo kolo gubi od Ukrajinke (aktualne prvakinje Europe), ali Ukrajinka na kraju gubi polufinale i Sara ostaje bez prilike za repasaž. „U toj kategoriji nije nam baš bio naklonjen ždrijeb pošto je sa Sarine strane ždrijeba bila izuzetna konkurencija pa je u prvakinja Europe iz Ukrajine na kraju ostala 5. i bez medalje, a u suprotnom lakšem dijelu ždrijeba finale je izborila predstavnica Kosova koju je Sara pobijedila na prošlom kolu svjetske lige sa 6:1.” istaknuo je trener naše ekipe.

Ana Filipović nastupila je u kategoriji juniorki +59kg, ali ovaj put nije uspjela proći kvalifikacije i gubi od predstavnice Slovačke. I dok je trener Slukić imao zadovoljstvo s rezultatima veliku brigu mu je zadala organizacija putovanja i briga oko epidemioloških mjera. „Bilo je dosta zavrzlama s testiranjem pa je čak Aida Trstenjak u Istanbul stigla sljedeći dan drugim letom, ali je na kraju ipak sve ispalo dobro. No, te stresne i neizvjesne situacije ostavljaju traga i na natjecateljima, i na roditeljima, ali i na vodstvu kluba. Bilo je tu puno angažmana, naručivanja dodatnih antigenskih testova i puno rješavanja problema u hodu” poručio je Slukić.

Nakon povratka iz istoka Europe nema previše vremena za odmor. Naime, Karate klub Globus i Karate klub Mala Subotica organiziraju tradicionalni, sada već 15. po redu, Cro Cup. Natjecanje koje će okupiti 442 natjecatelja iz 45 klubova iz Slovačke, Mađarske i Hrvatske bit će održano u subotu 25. rujna s početkom u 10 sati u dvorani OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Na svečanom otvorenju očekuju se predstavnici Hrvatskog karate saveza, Ministarstva turizma i sporta, Međimurske županije, Općine Mala Subotica i osnovne škole. (Tomica Jakopec)

Povratak na naslovnicu…