U Društvenom domu u Pretetincu nogometni klub Međimurec proslavio je 80 godina postojanja. Svečanom obilježavanju prisustvovao je velik broj simpatizera i aktivista kluba. Od svečanih gostiju, na skupu su nazočili Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Mladen Novak, predsjednik skupštine Međimurske županije, Mato Kljaić, predsjednik Nogometnog saveza Međimurja, Željko Kacun, zamjenik načelnika Općine Nedelišće, te predsjednici vijeća mjesnih odbora Dunjkovca i Pretetinca, predstavnici udruga žena Dunjkovca i Pretetinca, DVD-ova, i drugih udruga s područja ovih mjesta.

Domaćine su predvodili predsjednik NK Međimurca Mišel Ganzer, dopredsjednik Tomica Ivanuša te Ivan Ganzer, dugogodišnji aktivist i predsjednik organizacijskog odbora međunarodnog turnira U-13.

Svečanost je svojim izvedbama uveličao Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća, pod ravnanjem Branimira Magdalenića. U sklopu programa svečanosti, koju je vodio Tomica Jakopec, podijeljene su plakete i prigodni pokloni za 90-ak najistaknutijih nogometaša i aktivista ovog kluba.

Predsjednik kluba Mišel Ganzer u svom iznimno zanimljivom obraćanju istaknuo je kako su se nogometne utakmice na Hrašćici prvi puta igrale 1937 godine, te nastavio: “To je iznimno vrijedna obljetnica, jer je u to vrijeme u Međimurju postojalo tek nešto više od desetak organiziranih nogometnih klubova.”

Podaci o nastanku i nastupima NK Međimurca od njegovog prvog organiziranja do konca prošlog stoljeća, istraženi su i zapisani u knjizi “Međimurec”, koju je nogometni klub izdao 1999. godine, a čiji je autor Franjo Cimerman.

Podatak o prvom organiziranom igranju nogometa na Hraščici u knjizi su svojim iskazom, neovisno jedan od drugoga, vrlo vjerodostojno, potvrdili svjedoci i sudionici prve nogometne igre: Dragutin Janžek iz Dunjkovca, Vinko Fegeš iz Pretetinca, Stjepan Topolnjak – Štefina iz Dunjkovca, Dragutin Bajzek iz Pretetinca i Franjo Trupković iz Pretetinca. U službeno ligaško natjecanje, NK Međimurec uključio se 1960. godine. (nl)

 

 

Povratak na naslovnicu…