Kolo prije kraja jesenskog dijela prvenstva, ekipa Nedelišća uzdigla se na vrh prvenstvene ljestvice Četvrte hrvatske nogometne lige – skupine Čakovec – Varaždin.

Nedelišće je ove subote u lokalnom derbiju pobijedilo Slobodu iz Slakovca s minimalnih 2:1, a budući da je Polet iz Svetog Martina na Muri, kao domaćin protiv Sloge iz Čakovca odigrao samo neriješeno, 2:2, Nedelišću su se otvorila vrata prvog mjesta na tablici.

U subotu gostuje u Murskom Središću kod tamošnjeg Rudara, koji kraj jeseni dočekuje na sredini tablice, što oslikava njegovu trenutačnu formu.

Unatoč tome, Krešimir Šenji, trener Nedelišća je vrlo suzdržan i oprezno kaže: “Mi u ovu utakmici idemo na pobjedu, ali moram reći da ćemo u subotu biti vrlo oslabljeni. Nedostajati će nam nekolicina igrača, neki zbog ozljede, a neki zbog kartona. No mi svakako želimo dobiti tu utakmicu, jer samo tako smo sigurni da ćemo osvojiti naslov jesenskog prvaka.”

Međimurec je poražen u Jalžabetu s minimalnih 2:1. Zadržao je 6. mjesto na tablici i u posljednjem kolu jeseni, na svom terenu igra protiv Mladosti Kometa iz Preloga.

Pušćine je obradovalo svoje navijače pobijedivši Plitvicu iz Gojanca s visokih 5:1. Sada na 13. mjestu ima 13 bodova, tri boda više od 14. Slobode iz Slakovca i ove subote očekuje nas lokalni derbi susjeda na tablici: Sloboda (S) – Pušćine. Sve se igra u 13,30 sati.

Općinski predstavnik u Prvoj međimurskoj ligi, Centrometal iz Macinca, odigrao je kao domaćin, samo 0:0 protiv Trnave iz Goričana. Centrometal je u sredini tablice s prosječnim brojem bodova. U nedjelju putuju u Štrigovu na kušanje mladog vina, a možda im se posreći i koji bod.

Od naših predstavnika u Drugoj međimurskoj ligi, jesenas blista Trnovec. Slobodu iz Mihovljana su na domaćem terenu glatko pobijedili s 5:0. Sada su treći sa samo 3 boda zaostatka za Bratstvom iz Savske Vesi, a s Bratstvom iz Jurovca su bodovno izjednačeni. Za kraj jesenskog dijela natjecanja, u nedjelju idu na ekskurziju u Mali Mihaljevec.

Pobjeda ga prska sve u šesnaest. Doma je poražena od Mure s nevjerojatnih 1:3. U nedjelju ih čeka Strahoninec. Za njih je dobro što je jesenskom dijelu prvenstva – fajront. (C.st.)

 

Povratak na naslovnicu…