U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Čakovec djelatnice zaposlene u okviru projekta „Zapošljavanje i socijalno uključivanje nezaposlenih žena „ program Zaželi završile su program osposobljavanja te su 12 djelatnica primile svjedodžbu iz programa osposobljavanja za gerontodomaćicu, a 8 djelatnica za program operater na računalu.

Osposobljavanje je u potpunosti financirano preko projekta Zaželi, iz Europskog socijalnog fonda. Ciljna skupina žena ovim osposobljavanjem će biti konkurentnija na tržištu rada što će uvelike utjecati na radnu aktivaciju žena i njihove zapošljivosti nakon završetka provedbe projekta Zaželi.

Ukupna vrijednost projekta Zaželi iznosi 1.857.300,00 kn i u potpunosti je financirana iz Europskog socijalnog fonda.

U okviru projekta zaposleno je 20 žena iz ciljne skupine žena s područja Općine Nedelišće i okolice, a koje skrbe o 120 krajnjih korisnika s područja Općine Nedelišće. Tokom ove godine kroz projekt je prošlo više od 150 korisnika ukupno.

Ovim putem osnažili smo i unaprijedili radni potencijal teže zapošljivih žena. Njihovim zapošljavanjem na području općine Nedelišće povećala se njihova socijalna uključenost u lokalnoj zajednici, smanjio se njihov rizik od siromaštva te se potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Svjedodžbe su djelatnicama podijelili načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec Mario Zamuda koji su im čestitali na uspješno završenom školovanju i zahvalili im na svemu što čine i rade za naše starije i nemoćne. (Sara Međumurac, Općina Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…