U Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću ovog vikenda održan je Kursiljo za ovogodišnje krizmanike. Cilj ovog Kursilja – malog tečaja bio je duhovno obnoviti društvo obnovom njegovih pojedinaca. Na osobnoj razini Mali tečaj želi posvijestiti svakom kršćaninu dostojanstvo njegova poziva kojeg je primio krštenjem. Posebno se želi naglasiti kako smo pozvani kršćanstvo živjeti radosno.

Kursiljo je započeo u subotu 18. veljače i završio u nedjelju 19. veljače slavljem svete mise i pisanjem dojmova poslije svete mise.

Rektor kursilja bila je Petra Hudoletnjak, a svećenik koji je obrađivao svećeničke teme bio je preč. Stjepan Najman, uz dodatnih devet animatora. Osim predavanja i svjedočenja vjere, tečaj je provođen kroz rad u grupama i razne igre. U subotu je završio sakramentom svete ispovijedi i euharistijskim klanjanjem.

U nedjelju je bila zajednička sveta misa, koju je predslavio preč. Stjepan Najman, župnik u župi Sv. Nikole biskupa u Varaždinu. Čitavo vrijeme uz krizmanike su bili prisutni župnik vlč. Ivan Herceg i župni vikar vlč. Andrija Botković. (ŽPTN)

Povratak na naslovnicu…