Ove godine održano je 12. po redu Natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za OŠ. Interes za knjigu pada pa se na ovaj način želi potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje.

Natjecanje se sastoji od dvije kategorije: kviza znanja i izrade kreativnog uratka. Svake sezone čitaju se odabrane knjige koje su tematski povezane, odnosno svaka sezona ima svoju temu. Tema ovogodišnjeg natjecanja glasila je: “U svijetu knjiga”.

Dana 10. svibnja 2021. održano je državno natjecanje “Čitanjem do zvijezda” za osnovne škole. Na državnom natjecanju sudjelovala je i ekipa iz OŠ Nedelišće. Nju su činile učenice: Dora Takač (5. c), Ida Posavec (6. c) te Leona Pokos (5. d). Mentorica učenica je prof. Tamara Lajtman.

Učenice su osvojile 1. mjesto na državnom natjecanju u konkurenciji od 50 ekipa. Time su dokazale da noviji mediji nisu uspjeli smanjiti ljubav prema knjizi i čitanju te da i dalje ima učenika koji najviše na svijetu uživaju u dobroj knjizi. (tl)

Povratak na naslovnicu…