Prošlog tjedna, točnije 9. 6. 2022. u dvorani Učiteljskog fakulteta Čakovec održana je završna glazbena produkcija polaznika Suite-škole sviranja i pjevanja.

Prisutne je pozdravio vlasnik Suite i glazbeni pedagog Dean Mošmondor, te istaknuo kako je u 27 godina postojanja u Suiti mnogo učenika napravilo svoje prve glazbene korake da bi se kasnije vratili kao vrsni glazbeni stručnjaci i virtuozi na svojim instrumentima, te danas u ulozi profesora novim naraštajima prenose znanja i radost muziciranja.

Na produkciji su polaznici različitih generacija pokazali zavidno znanje i umijeće sviranja i pjevanja kompozicija raznih žanrova. Program koji je pripremljen odnosio se na izvedbu Hrvatske glazbe, klasične glazbe te hitova pop, rock kako stranih tako i domaćih. Bilo je skladbi Mozarta, Beethovena, Lista, Bacha pa sve do E. Preslya. Adele, Beatlesa, B. Dylana, Deep Purpla i drugih.

Publika u punoj dvorani Učiteljskog fakulteta mogla je zaista uživati u izvođenju programa mladih glazbenika Suite.

Prema riječima voditelja, Suita nastavlja svoj rad i u ljetnim mjesecima kad upisuje polaznike svih generacija a primarni cilj je da uz učenje sviranja ne nekom od glazbenih instrumenata omogući polaznicima stjecanje i drugih važnih glazbenih znanja, vještina i navika, omogućujući tako cjelovit glazbeni razvitak.

U svom programu “Suita” (www.suita.hr) nudi školu za synthesizer, harmoniku, glasovir, gitaru, bas gitaru, violinu, bubnjeve, trubu, saksofon, klarinet, flautu i solo pjevanje. (dm)

Povratak na naslovnicu…