Tradicionalni projekt Udruge žena Pretetinec “Tjedan ekologije – Sajam cvijeća” priveden je kraju.

Tijekom projekta, koji je trajao od 28. travnja do 5. svibnja 2022., članice Udruge uredile su svoje mjesto, organizirale Sajam cvijeća s raznovrsnom ponudom ljetnica i trajnica, a na kojem su im se pridružili i učenici Područne škole Dunjkovec. Oni su na izložbeno-prodajnom štandu ponudili posjetiteljima brojne ekološke i ručno rađene proizvode koje su sa svojim učiteljicama marljivo izrađivali u školi.

Nakon Sajma, za učenike škole je organiziran natječaj “Moja mama je najljepši cvijet“, u kojem su učenici mogli sudjelovati sa svojim likovnim ili literarnim radovima. Na natječaj su pristigla čak 32 rada, od kojih je žiri sastavljen od članica Udruge odabrao tri najbolja u svakoj kategoriji. Njihove autore je Izvršni odbor Udruge (koji su predstavljale predsjednica Sanja Topolnjak i dopredsjednica Štefanija Ganzer) nagradio priznanjem i prigodnim poklonima, u ponedjeljak, 9.svibnja 2022. godine u holu škole u Dunjkovcu.

Svi učenici koji su sudjelovali u natječaju dobili su priznanja, a učiteljice i sama Škola, zahvalnice za dugu suradnju. Odlična suradnja s učiteljicama i učenicima škole se nastavlja.

Pobjednici:

Likovni radovi:
1.mjesto – Josipa Zadravec, 1.D
2.mjesto – Lena Novak, 1.D
3.mjesto – Mihail Novak, 3.D

Literarni radovi:
1.mjesto – Magdalena Kirić, 4.D
2.mjesto – Vito Korent, 4.D
3.mjesto – Jelena Tkalec, 4.D

(UŽ Pretetinec)

Povratak na naslovnicu…