Udruga žena Pretetinec je danas, 11. veljače 2018. godine, održala redovnu, 4. po redu, godišnju skupštinu. Skupštinu je vodilo novo vodstvo, izabrano prije mjesec dana u sastavu: Lidija Branilović, predsjednica, Sanja Topolnjak, dopredsjednica i Dijana Posedi, tajnica udruge. Na skupštini su, osim velikog broja članica, bili i predstavnici drugih udruga iz Pretetinca i Dunjkovca te Općine Nedelišće.

Za udrugu je 2017. godina bila izuzetno dobra, puna projekata i nastupa. Sudjelovale su na gotovo svim manifestacijama u organizaciji Turističke zajednice općine Nedelišće, ali i mnogim manifestacijama okolnih gradova i općina.

Značajniji projekti koje je financirala Općina Nedelišće bili su 3. Sajam cvijeća, 11. Sportski susreti udruga žena Općine Nedelišće, 4. Dječja biciklijada te Božićno darivanje djece. Za 2018. godinu u planu je proširenje projekta Dječje biciklijade kao i ostvarenje međunarodne suradnje s obližnjom općinom Središće od Dravi. Za sufinanciranje iz proračuna Općine Nedelišće udruga je prijavila projekte Tjedan ekologije – 4. Sajam cvijeća 2018. te Božićno darivanje djece.

Jedan od krunskih projekata ove udruge je projekt Robotike – radionice za djecu osnovnoškolske dobi koji je započeo u prosincu 2017. godine prvim kolom Croatian makers lige. Udruga je na natječaju Instituta za razvoj i inovativnost mladih dobila pet robota vrijednosti oko 500 eura. Ostvarena je suradnja s Matejom Šafarić Novak, profesoricom informatike i matematike koja je prijavljena kao mentor djeci u projektu. U tijeku je drugo kolo lige, a udruga se može pohvaliti odličnim rezultatima već u prvom kolu. Mlađa dobna skupina osvojila je 1. mjesto između nekoliko osnovnih škola i udruga u županiji, dok je starija dobna skupina u 1. kolu zauzela vrlo dobro 7. mjesto.

Na samoj skupštini, polaznici robotike su ukratko predstavili prisutnima svoje umijeće upravljanja robotom, te što su sve naučili. (nl)

Povratak na naslovnicu…