Unatoč trenutnoj situaciji s epidemijom korona virusa, koja od sredine ožujka zaokuplja, ne samo Međimurje nego i cijelu zemlju pa i svijet, Udruga žena Pretetinec može se pohvaliti da je i ove godine uspješno provela četiri planirana projekta te nekoliko dodatnih aktivnosti.

Na početku godine, nakon Izborne skupštine, a pod novim vodstvom u sastavu Sanja Topolnjak (predsjednica), Štefanija Ganzer (dopredsjednica) i Branka Kos (tajnica), odrađen je prvi projekt Fašnik 2020. Sredstva odobrena na natječaju Općine Nedelišće su utrošena prema planiranom, za fašničku opremu članica Udruge. Uspješno je održana i akcija prikupljanja stare odjeće i obuće te plastičnih čepova koje smo donirali u Humanu Novu i Udrugu za oboljele od leukemije i limfoma. Proljetno, pa i jesensko, uređenje mjesta odrađeno je uz pomoć Vijeća mjesnog odbora Pretetinec, koje je financiralo sadnice cvijeća i ostalu potrebnu opremu za uređenje.

Najveći projekt Udruge je Dječja biciklijada, koja se sredinom srpnja, nakon odgode zbog lošeg vremena, održala po sedmi put. Izuzetno uspješan program ugostio je gotovo 110 malih biciklista i njihovih roditelja i prijatelja, a sve pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Nedelišće, Međimurske županije i Policijske uprave međimurske, a uz pregršt sponzora koji su napunili nagradni fond natjecanja. Biciklističko natjecanje odrađeno je uz stroge mjere stožera Civilne zaštite Općine Nedelišće, pazeći na sigurnost svih sudionika – od organizatora do natjecatelja i drugih gostiju.

6. Sajam cvijeća Pretetinec 2020. nije, nažalost, održan u planirano vrijeme (travanj/svibanj), ali se program ipak odradio i to početkom listopada sadnjom sadnica cvijeća uz pileke u mjestu, uređujući okoliš kapelica te tradicionalnom ponudom sadnica našim mještankama i prijateljima iz susjednih mjesta. Sredstva i za ovaj projekt, iako umanjena radi trenutne situacije, osigurala je Općina Nedelišće. “Žao nam je što nismo mogle organizirati suradnju s Područnom školom Dunjkovec kao dosadašnjih godina, ali u svrhu zaštite djece i neizlaganja nepotrebnom riziku od zaraza, odlučile smo kako će suradnja ove godine izostati” – poručuju iz UŽ Pretetinec.

Tijekom cijele godine, uz kratku ljetnu pauzu, vrijedni Robotičari nižu uspjehe u svim projektima u koje su uključeni. Obje ekipe su se plasirale među tri najbolje u regiji u robotičkom natjecanju Croatian Makers Liga, a sudjelujemo i u projektu IRIM-a i HT-a Generacija NOW. Pred njima je da ostvare zacrtane ciljeve.

Do kraja godine, ukoliko situacija dozvoli, članice Udruge planiraju darivati djecu iz mjesta povodom blagdana Sv.Nikole. (lb)

Povratak na naslovnicu…