Zbog novonastale situacije oko COVID-a 19, Župa Presvetog Trojstva Nedelišće je otkazala organizirano 2. Zavjetno hodočašće na Trški Vrh k BDM Jeruzalemskoj. Tako da neće biti polaska autobusa. Tko je uplatio autobusno kartu može podići novac u župnome uredu nakon svake sv. Mise.

Vjerinic ipak mogu na hodočašće osobnim automobilima. Pred krapinskim svetištem će biti okupljanje ovu nedjelju 25.10.2020. u 8:00 sati, nakon čega slijedi pobožnost križnoga puta i ulazna prošecija. U 9:00 sati će biti zavjetna sv. Misu.

U tom svetištu, u neposrednoj blizini Krapine, čuva se čudotvorni kipić Majke Božje Jeruzalemske, kojega je na ovo mjesto donio franjevački brat laik Stjepan Balagović (Maletić) iz Svete Zemlje, u koju se zaputio 1669. godine. Nakon hodočašća u Jeruzalemu, ovaj franjevac je kipić Majke Božje izložio na klanjanje mještanima, a nakon molitvi pred ovim kipom, brojnim mještanima događala su se čudesna ozdravljenja, čudotvorne zaštite od prirodnih nepogoda i drugi oblici uslišanja zagovornih molitvi Majci Božjoj. (nl)

Povratak na naslovnicu…