U subotu 16. 11. 2019. održan je 15. po redu Hrvatski festival sportske rekreacije za žene. Organizatori festivala bili su Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve”, i Društvo za sport i rekreaciju Podgorje. Natjecanja su održana u sportskoj dvorani Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice grada Virovitice.

Sudjelovalo je ukupno 29 ekipa iz cijele Hrvatske, od toga iz Međimurske županije pet. Nakon otvaranja i prigodnog programa, započela su nadmetanja u brzini, spretnosti i preciznosti. Pred budnim očima sudaca, snage su se odmjeravale u vođenju lopte nogom, slobodnim bacanjima u koš, nabacivanju kolutova, visećoj kuglani, pikadu i pucanju rukom u gol.

Na kraju su zbrojeni rezultati svih disciplina i proglašene pobjednice. Najbolje su bile domaćice, DSR “Podgorje”, a naših se pet međimurskih ekipa rasporedilo od četvrtog do desetog mjesta. Četvrte su bile žene Sporta za sve iz M. Središća, pete iz Male Subotice, UŽ Dunjkovec sedme, UŽ Strahoninec osme, a žene iz Goričana desete.

Ekipa iz UŽ Dunjkovec na ovim natjecanjima nastupila je po četvrti put, i svaki se puta doma vraća zadovoljna i ispunjena.

Predsjednica UŽ Dunjkovec Biserka Ganzer pri tome je dodala: “Nezaboravna druženja, sklopljena prijateljstva, uz razgledavanja i upoznavanja znamenitosti i prirodnih ljepota krajeva u kojima smo boravile, daju nam motivaciju da se i dalje bavimo sportskom rekreacijom, marljivo vježbamo i trudimo postići što bolje rezultate. A riječi iz slogana ovogodišnjeg festivala najbolje opisuju naš cilj i htjenje, jer se održavao pod geslom: U sportu pronađi ljepotu, uživaj u zdravom životu. I dalje ćemo težiti tom cilju, uživajući u rekreaciji, druženju, gibanju i novim izazovima.”

Iz Udruge žena Dunjkovec se zahvaljuju Općini Nedelišće na podršci i nadaju se dobrim rezultatima i ubuduće.

(UŽ Dunjkovec)

Povratak na naslovnicu…