U četvrtak. 01. ožujka 2018.g., u 18:00 sati, održana je edukacija vinogradara o potencijalno velikoj štetnosti za međimursko vinogradarstvo od zlatne žutice vinove loze.

Edukaciju je održao Milorad Šubić, mr.sc., rukovoditelj podružnice Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe. Da je tema izuzetno zanimljiva i važna, potvrđuje iznimno velik broj vinogradara koji su se odazvali pozivu, kojih se u MESAP-ovoj dvorani okupilo oko 40. Okupljenim vinogradarima obratio se i načelnik općine Darko Dania zahvalivši se na velikom odazivu.

Na edukaciji su polaznici saznali sve o tipičnim simptomima zlatne žutice, razlikovanju od drugih uzročnika bolesti drva i drugih uzročnika žućenja lišća, širenju i novim spoznajama, te mogućnostima suzbijanja patoloških žutica u vinogradima!

Edukacija je samim time važnija jer je omogućila vinogradarima da saznaju koje sve preventivne mjere mogu poduzeti kako bi spriječili potencijalno velike ekonomske štete (propadanje i krčenje jače zaraženih nasada).

 

 

Povratak na naslovnicu…