Vlč. Mislav Mikac je danas, u nedjelju 2. lipnja 2019. godine, službeno završio svoj đakonski praktikum u našoj Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću. Ovdje je boravio temeljem odluke Ordinarijata Varaždinske biskupije, od listopada 2018. godine.

Danas je imao završno asistiranje u svečanom misnom slavlju koje je predvodio župnik naše župe, vlč. gosp. Tihomir Ciglar. Tom prilikom vlč. Župnik se našem dosadašnjem đakonu najtoplije zahvalio na marljivom i predanom služenju. Pozvao je župljane da ga se sjete u svojim molitvama kako bi ustrajao u ovom uzvišenom i odgovornom pozivu. Nazočne župljane pozvao je da prikupe darove za pripomoć organizaciji njegove Mlade Mise.

Tom prilikom nazočnim vjernicima obratio i đakon, gosp. Mislav Mikac. Biranim riječima toplo je zahvalio svima koji su mu na bilo koji način pomogli tijekom njegova boravka u Nedelišću, nalazeći da je u svakom susretu s župljanima naišao na toplo raspoloženje, iskreno prijateljstvo i radio u primjerenom ozračju, te stekao potrebna iskustva i nadasve ugodna prijateljstva.

Mlada Misa vlč. Mislava Mikaca održati će se u subotu 29. lipnja 2019. g., u Jalžabetu, u tamošnjoj crkvi Sv. Elizabete, s početkom u 18 sati. Iz Župe Nedelišće priprema se autobusni prijevoz župljana koji žele biti nazočni na ovom njegovom najsvečanijem misnom slavlju. (C.)

(foto: arhiva Nedelist)

Povratak na naslovnicu…