U subotu 22. travnja vjernici naše župe hodočastili su u svetište Majke Božje u Aljmaš i Vukovar. Najprije su došli u svetište u Aljmaš gdje ih je dočekao umirovljeni svećenik preč. Ante Markić, dugogodišnji župnik u svetištu. Nakon pozdrava održana je sveta misa.

U svetište u Aljmaš dolaze vjernici iz čitave Hrvatske. Sadašnja crkva u svetištu je novog datuma, jer je prijašnja u agresorskom ratu 1991. godine srušena, ali je pod neobičnim okolnostima u ruševinama aljmaške crkve nađen oštećeni Gospin kip i prenesen u Osijek. Kasnije je vraćen i danas se nalazi u crkvi nakon ulaza s desne strane.

Poslije Aljmaša Nedelišćanci su krenuli u Vukovar te, uz lokalnog vodiča, imali cjelodnevni razgled Vukovara. Posjetili su: muzej vukovarske bolnice, franjevački samostan, memorijalno groblje, spomen dom Ovčaru, mjesto masovne grobnice, vodotoranj, središte grada i križ pored Dunava. Čitav dan u Vukovaru podsjetio ih je na žrtvu ljudi u borbi za slobodu Hrvatske, ali i na stradanje nevinih ljudi.

“Ne smijemo zaboraviti tu žrtvu i kao što je rekao vodič ne smije se ni u nama roditi mržnja. Sva ta stradanja su svjedočanstva što zlo može učiniti, odnosno oni koji su se odvojili od Boga. Stoga smo u više navrata molili i za sve poginule, ali i za sve ljude da slijede Božji put u životu.” – poruka je Župe Nedelišće nakon povratka. (FB Župa Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…