Na blagdan Pepelnice, 6. ožujka ove godine, u Čakovcu je ispred bolnice ponovno započelo molitveno bdijenje skupine građana, koji se okupljaju pod nazivom “40 dana za život”, u čemu sudjeluje i nekolicina župljana Župe Presv. Trojstva Nedelišće.

U ovu kampanju svjetskih razmjera, Hrvatska se uključila 2014. godine i od tada se u 29 gradova, među kojima je i Čakovec, svake godine u Korizmeno vrijeme održavaju molitveni skupovi ispred bolnica. Molitvene skupine bore se protiv tzv. “kulture smrti” čime zapravo nastoje zaštititi one najslabije i najranjivije koji – imaju pravo na život. Korijen nepoštivanja života nerođenih je u izopačenoj ideji slobode i banalizaciji seksualnosti govori Crkveni nauk, te da je pobačaj teški moralni nered kojeg uzrokuju oni koji za namjerno ubojstvo ljudskog bića koriste naziv – prekid trudnoće.

U dosadašnjim aktivnostima Molitelja, bilo je – sa strane pokušaja da ih se onemogući u ovoj plemenitoj misiji međutim, takvo postupanje bilo bi protuzakonito. Zakon o javnom okupljanju izričito štiti svako mirno okupljanje građana pa i javni prosvjed, jer je to dio temeljnih ljudskih prava u jednom demokratskom i nadasve humanom društvu. (C.)

Povratak na naslovnicu…