Naša župa je 18. i 19. studenog hodočastila u Južnu Moravsku te posjetila glavni grad južne Moravske – Brno. Dojmove i opis putovanja prenosimo iz FB stranice župe:

“Prvog dana hodočašća i izleta bio je razgled grada Mikulova poznatog po moravskom nacionalnom muzeju. Nadasve je bilo dobro pješačenje stazama križnog puta i poslije molitva, iako je bio jak vjetar. Poslije je bila vožnja kroz vinorodni kraj bogat vinogradima i kvalitetnim vinom. Razgledali smo poznati dvorac VALTICE. Prvi dan je završio prigodnim družnjem u vinogradima, podrumima i okrepom.

Drugi dan je bio razgled Brna – glavnog grada Moravske u pratnji vodiča, u kojem je većina ulica u centru grada pješačka zona: DVORAC ŠPILBERK koji daje siluetu gradu, NÁM. SVOBODY, ZELNÝ TRH, KATEDRALA SVETOG PETRA I PAVLA U SRCU STAROG GRADA, KAPUCINSKI SAMOSTAN, CRKVA SV. JAKOVA…

Ima li smo zajendičku sveti misu u kapucinskoj crkvi. Naravno posjetili smo i jednu od mnogobrojnih čeških pivnica gdje je bio kasniji ručak. U kasnijim večernjim satima vratili smo se svojim kućama. Zahvalni smo Bogu za dva lijepa dana druženja koja su bila popraćena, molitvom, svetom misom i ugodnom atmosferom. Uz župnika s nama je bio i načelnik općine Nikola Novak i njegov zamjenik Zlatko Marciuš.” (Izvor: Župa Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…