Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće, u sklopu aktualnog sata postavljeno je i pitanje vezano uz montiranje kamera po naseljima općine. Pitanje je postavio vijećnik mr.sc. Franjo Cimerman (HDS), a zanimalo ga je tko postavlja kamere u općini, i koja im je svrha.

Na pitanje je odgovorio načelnik Darko Dania: “Kamere su postavljene u suradnji s policijskom upravom Međimurskom. Kada je bila migrantska kriza prije godinu dana, mi smo postavili kamere u Trnovcu i Macincu, na dvije lokacije. Sad trenutno te problematike u tom dijelu toliko nema, jedna kamera je ostala, ostale smo prebacili tu (u Nedelišće) na intervenciju Policijske uprave Međimurske.

Kamere su već bile korištene u svrhu obrade od policijske uprave. Pronađeni su počinitelji za određena dijela, ali ne mogu u ovom trenutku govoriti o čemu se radi. Tamo gdje je kockarnica, pokrivamo kompletni dolazak i odlazak iz Trnovca, i prema Varaždinu, i prema Čakovcu, i prema Dunjkovcu, Slakovcu i gornjem Međimurju.

Postavljanje je odrađeno s tvrtkom Alzas, jer to smije odraditi samo ovlaštena tvrtka. Kamere rade 24 sata na dan. Po potrebi policijska uprava zatraži podatke od nas, a pregledavanje zapisa mi moramo odobriti. Ukoliko se npr. desi ili krađa ili ilegalne imigracije ili nešto drugo značajno, Općina odobrava i omogućava pretraživanje zapisa i do 60 dana unatrag. Vidljivo je točno koje vozilo je tu prošlo i vidi se detaljno tko je vozio. Sve ovo je zbog sigurnosti naših građana” – detaljno je objasnio načelnik Dania. (nl)

Povratak na naslovnicu…