U redakciju smo danas, 25.3.2020. godine, primili novu obavijest Stožera civilne zaštite općine Nedelišće, koju nam je proslijedio načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, a tekst obavijesti prenosimo u cijelosti:

Poštovani mještani,

Apeliramo na vas da sukladno preporukama za suzbijanje virusa COVID-19, čim manje izlazite van svojih kuća.

Ovo nije normalna svakodnevna situacija već su na snazi posebne mjere i pravila u svrhu sprječavanja širenja Korona virusa.

Pozivamo sve mještane na ODGOVORNO PONAŠANJE.

U slučaju potrebe za nabavom najosnovnije hrane i potrepština molimo Vas da to činite racionalno i planirano te da u što većoj mjeri koristite trgovine u svojim mjestima ili u općini Nedelišće.

Ako imate hitnu potrebu odlaska van općine Nedelišće potrebna Vam je propusnica koju možete zatražiti putem aplikacije na internet stranici Općine Nedelišće koja glasi www.nedelisce.hr. Također Vas molimo da propusnice tražite planirano i samo u hitnim situacijama, a propusnice će se izdavati prema uputstvima glavnog Stožera CZ Republike Hrvatske. Odlazak u veća mjesta radi shopinga neće biti odobravan.

Po svim naseljima osigurane su ophodnje dobrovoljnih vatrogasnih društava te Stožera Civilne zaštite Općine Nedelišće, a ako postoji potreba starijim i nemoćnim radi dostave hrane mogu se javiti direktno u Stožer Općine.

U suradnji sa Crvenim križem već se dostavlja hrana onima najpotrebnijima, a može se osigurati i obilazak starijih osoba koje su same.

Do kraja tjedna će se dostaviti određene količine zaštitnih maski mjesnim odborima i one će biti podijeljene na zahtjev mještanima kojima su najpotrebnije.

Koristim još jednom priliku pozvati sve vas da ozbiljno shvatite situaciju u kojoj se svi skupa nalazimo, da izbjegavate socijalne kontakte te da se vaša kretanja i odlasci iz kuće svedu samo na najhitnije slučajeve.

Odgovornim ponašanjem spašavate i svoj život i živote ljudi oko vas. Vodite brigu o svom zdravlju održavajući pojačane higijenske navike i poštujući socijalnu distancu od 2 m od drugih osoba.

Podsjećamo na riječi prof.dr.sc.Alemke Markotić da se ovdje ne radi o tome hoćete li dobiti propusnicu i izaći iz kuće, već o tome koga ćete zbog svojeg neodgovornog ponašanja nositi na duši.

(Stožer civilne zaštite općine Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…