Jučer je Stožer civilne zaštite RH donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. To znači da se generalno zabranjuje stanovnicima da napuštaju naselje u kojem imaju prijavljeno prebivalište.

Za putovanje na posao i s posla koje je neophodno, i koje se ne može obavljati od doma, zaposlenik je dužan imati Propusnicu. U ovom slučaju Propusnicu mu izdaje njegovo poduzeće, potpisano od odgovorne osobe u poduzeću. Propusnica nema strogo propisani oblik, pa je dovoljno da se navede ime i prezime djelatnika, adresa stanovanja, radno mjesto gdje radi, razlog odobrenja, te rok na koji se izdaje propusnica (od datuma do datuma).

Također je dozvoljeno napustiti mjesto prebivališta iz vitalnih obiteljskih razloga kao što su pružanje skrbi djeci ili starijim osobama, kupovina hrane i osnovnih potrepština i slično. Propusnicu za ovakve aktivnosti izdaje nadležni strožer civilne zaštite, a to je u općini Nedelišće Stožer civilne zaštite općine Nedelišće. On izdaje propusnice radnim danom od 9:00 do 15:00 isključivo elektroničkim putem. Stanovnici moraju popuniti obrazac elektronski, na adresi:

https://nedelisce.hr/APP/index.php?module=ext/public/form&id=1

Za hitnu medicinsku skrb, propusnicu vam izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Kako Nedelišće i Čakovec još uvijek nisu područja povećanog rizika prijenosa bolesti, propusnice se na terenu ne kontroliraju generalno, no to ne znači da vas ovlaštena osoba (policija, članovi stožera, ovlašteni članovi DVD-a, …) ne mogu zatražiti istu, te vas i prekršajno prijaviti ako istu ne posjedujete.

Važno je da i dalje u javnosti poštujete razmak od 2 m do drugih osoba, da nosite zaštitne maske (i po mogućnosti rukavice), te da OSTANETE DOMA za sve situacije koje doista nisu hitne i važne. (nl)

****************** Nadopuna informacije 24.3.2020 u 11:30 *****************************

  • Stožer civilne zaštite općine Nedelišće je objavio da za kretanje unutar općine nije potrebna propusnica (npr. Dunjkovec – Nedelišće, Macinec – Trnovec,…)
  • Policija je počela s kontrolama propusnica na punktovima u Međimurju

Povratak na naslovnicu…