Na Dan državnosti, u ponedjeljak 30. svibnja 2022. godine, predstavnici Općine Nedelišće na čelu s načelnikom Nikolom Novakom i njegovim zamjenikom Zlatkom Marciušom zajedno s članovima Općinskog vijeća, predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Nedelišće, članovima obitelji poginulih branitelja, župnikom župe Presvetog Trojstva u Nedelišću Ivanom Hercegom i župnikom župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Macincu Stjepanom Markušićem položili su vijenac i upalili svijeće.

Vijenac je položen kod spomen-obilježja braniteljima domovine Hrvatske 1991. – 1995., podignutog kod zgrade sjedišta Općine u Nedelišću, a kod spomen-obilježja i podno spomen-ploče stradalim hrvatskim braniteljima s područja Općine Nedelišće upaljene su svijeće.
Župnici su održali zajedničku molitvu, a prethodno je održana misa za domovinu i pokojne branitelje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću.

Okupljenima su se obratili Općinski načelnik Nikola Novak i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Nedelišće Damir Tomšić koji su tom prilikom okupljene podsjetili na važnost ovog datuma kojim se obilježava konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. (op)

Povratak na naslovnicu…