Na sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće načelnik Nikola Novak predstavio je novu odluku o sufinanciranju vrtića i jaslica, a koju su vijećnici jednoglasno prihvatili. Na vijeću je bila prisutna i ravnateljica vrtića Zvončić Sandra Slana koja je vijećnicima odgovorila na sva pitanja.

Dosadašnja ekonomska cijena vrtića bila je 1 200 kn, na način da je 600 kn plaćala Općina, a 600 kn roditelji (osnovna cijena za jedno dijete u vrtiću).

Novom odlukom je ekonomska cijena vrtića povećana na 200 eura (što je 1 506,90 kn), ali je Općina također povećala udio u kojem ona sufinancira vrtić na 130 eura. Tako je dio koji plaćaju roditelji 70 eura što pretvoreno u kune (527,42 kn) ispada čak manje nego su roditelji plaćali do sada. Jednaki iznos roditelji će plaćati i za jaslice u općinskom vrtiću.

Roditelji koji djecu voze u druge privatne i javne vrtiće, imat će jednaki iznos sufinanciranja (130 eura) bez obzira na to koliko je stvarna ekonomska cijena drugih vrtića. Jednaki iznos sufinanciranja vrijedi i za obrte za čuvanje djece bez obzira na njihovu cijenu.

Za drugo i treće dijete, uz uvijet da su u istom trenutku iz iste obitelji dvoje ili troje djece u vrtiću, sufinanciranja su kao i do sada puno veća, pa će za drugo dijete roditelji plaćati 30 eura, a za treće dijete ništa, iako je malo vjerojatno da će troje djece iz iste obitelji biti u vrtiću u istoj godini.

Vrtić Zvončić je među najjeftinijim vrtićima zahvaljujući dobrom radu i velikom broju projekata u kojima su dobivena bespovratna sredstva. (nl)

Povratak na naslovnicu…