Vrijedne udruge iz Črečana iskoristile su državni praznik Dan antifašističke borbe da opet okupe cijelo selo. Sada već tradicionalno druženje održalo se u lijepom parku u centru mjesta, ispod drveća koje pruža Črečinčarima i Črečinčarkama hladovinu i služi kao okupljalište već više od 100 godina.

No, ove godine je bio i dodatan razloga za slavlje – otvorenje dječjeg igrališta. Djece u Črečanu ima puno, što se uvijek vidi na podjeli dječjih darova, a sada su mališani pozvani da vide, dan ranije dovršeno, novo dječje igralište koje će im uljepšati predstojeće ljetne praznike.

U organizaciju su se uključili mjesni odbor, Udruga žena Črečan i DVD Črečan. Za pripremu prigodnog programa s pjesmom, plesom i recitacijama koji su izveli “Malci ŠČrečan” zadužena je bila predsjednica VMO Črečan Anđelka Horvat, najbolji roštilj pripremao je predsjednik DVD-a Črečan Radovan Horvat uz asistenciju Peje Kopačevića i Daria Horvata, a da nitko ne bude žedan brinule su članice Udruge žena Črečan na čelu s predsjednicom Radmilom Kopačević.

Nakon svečanog programa klinci su pohitali na novo igralište, a kasnije i na vježbu za vatrogasno natjecanje u Žiškovcu, dok je ulogu dobrog duha zabave preuzeo neumorni muzičar i uvijek nasmijan prijatelj Marinko Ladič. U dobrom društvu i veselom raspoloženju, pjesma je trajala dugo u noć… (on)

Povratak na naslovnicu…