Vijećnica Darinka Pergar iz Nedelišća postavila je načelniku Općine Nedelišće pitanje vezano uz Varaždinsku ulicu u Gornjem Hrašćanu. U svojem pitanju je obrazložila: “Žitelji Varaždinske ulice u G. Hrašćanu, a i korisnici te ulice, smatraju kako bi bilo jako lijepo da ta ulica po sredini ima iscrtane bijele linije iz razloga što mnoga vozila prelaze sredinu ulice i na taj način ugrožavaju vozila koja im dolaze u susret. S obzirom da se s obije strane ulice nalaze rubnici vozila se ne mogu maknuti na bankinu. Isto tako postavljen je znak zabrane za velika vozila, odnosno kamione i autobuse, međutim i kamioni i autobusi prometuju tom ulicom jer se ona nastavlja prema Pušćinama gdje se spaja na glavnu prometnicu Varaždin – Čakovec.” Obzirom na to da je to županijska cesta, zamolila je gospodina načelnika da se ovaj prijedlog uputi i Županijskoj upravi za ceste.

Situaciju oko spomenute ulice objasnio je načelnik Darko Danija: “To je županijska cesta, i nakon radova na kanalizaciji saniran je samo dio te ulice od strane ŽUC-a. Još je preostao drugi dio, međutim taj će se sanirati u proljeće. Kod sanacije preostalog dijela vjerojatno će se povući linije na cijeloj prometnici. Pitanje ćemo proslijediti prema ŽUC-u pa zatražiti još dodatna objašnjenja.”

No, dok se u vijećnici odvijala rasprava oko toga kada će na red doći iscrtavanje linija u Varaždinskoj ulici, čini se da je struka preduhitrila političare, te već odradila navedeni posao. Naime, suradnici našeg lista su u petak ujutro zatekli već iscrtane linije na kolniku, i navodno je posao odrađen prije par dana.
(nl)

Povratak na naslovnicu…