U srijedu je u Dječjem vrtiću Zvončić Nedelišće bio dan za promicanje važnosti knjiga. Djeca su u vrtiću sudjelovala u raznim aktivnostima, poput čitanja priča, crtanja ilustracija za omiljene knjige čime ih se nastoji potaknuti da osvijeste važnost vještine čitanja i pisanja. Aktivnosti su usmjerene na to da se djeci pruži prilika da upoznaju knjige kao izvor zabave, ali i kao važan alat za učenje i razvoj.

U našem Zvončiću odgojiteljice žele potaknuti ljubav prema čitanju kod djece te ih educirati o važnosti knjiga u životu jer se na taj način djeca uče važnosti kulture čitanja, a knjige smatramo važnima jer imaju pozitivan utjecaj na cjelokupni razvoj djeteta, te stvaraju temelj za njihovu buduću edukaciju i uspjeh u životu.

U aktivnostima su sudjelovala djeca iz skupine “Bombončeki” i “Smajlići”, a što oni misle o tome zašto je knjiga važna, pročitajte u nastavku:

” da puno toga doznamo” (David Gradečak)
” učimo iz nje slova” (Bruna Novak)
” učimo razne stvari” (Davor Braniša)
” saznamo nešto o prošlosti” ( Roko Novak)
” kad nešto čitaš misliš da si tam” (Manda Grula)

Vezano uz projekt “od vrtića do škole”, u skupinu je došla prijateljica Nola iz škole koja je svojim malim prijateljima pročitala knjigu po izboru. (on)

Povratak na naslovnicu…