U povodu 24. siječnja – Međunarodnog dana obrazovanja, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak posjetio je dvije osnovne škole koje djeluju na području općine: Osnovnu školu dr. Ivana Novaka Macinec i Osnovnu školu Nedelišće. Načelnik je osnovnoškolcima donio na poklon knjige Novi Zrin i Međimurska priroda iz blata i zlata. Iz prve knjige učenici će moći saznati nešto više o povijesti obitelji Zrinski, a iz druge o ljepotama kraja u kojem žive. Tom prigodom dogovorena su i dva projekta koje će Općina Nedelišće ove godine realizirati o područnim školama koje su u sastavu ovih osnovnih škola.

Nakon što je Međimurska županija u proteklih nekoliko godina uložila znatna sredstva u obnovu zgrade područne škole u Gornjem Hrašćanu, ravnateljica Božena Dogša i načelnik Novak dogovorili su da Općina ove godine financira izgradnju vanjskog sportskog terena za mališane kojih u područnoj školi u Gornjem Hrašćanu ima sve više. S druge strane, župan Matija Posavec osigurao je sredstva za dodatna ulaganja u potkrovlju zgrade, gdje će se urediti dodatne dvije učionice.

Kao prioritet u izgradnji škola u Međimurju župan Posavec često ističe izgradnju nove osnovne škole u Nedelišću, za čiju je projektno-tehničku dokumentaciju nedavno potpisan ugovor o financiranju. Ravnatelj Ivica Paić i načelnik Novak nakon podrške župana Posavca i u ovom projektu, dogovorili su da Općina ove godine financira projektno – tehničku dokumentaciju za izgradnju jednodijelne školske sportske dvorane u područnoj školi u Dunjkovcu, kako bi mališani i tamo imali uvjete za kvalitetnu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Projekt će biti prijavljen na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja u prvoj polovici ove godine.

Načelnik i ravnatelji suglasni su da će se, uz već osiguranu besplatnu prehranu za sve učenike, u 2023. godini nastaviti kvalitetna ulaganja u obrazovni sustav na području Općine Nedelišće te svim učenicima čestitaju Međunarodni dan obrazovanja i žele puno uspjeha u nastavku školske godine. (ON)

Povratak na naslovnicu…