Uoči Uskrsa učenici OŠ dr. Ivana Novaka Macinec pokazali su svoju humanost, skupili novčane priloge te pripremili poklone za učenike iz Mečenčana u Sisačko-moslavačkoj županiji. Njihovu gestu podržala je Općina Nedelišće i istoj školi odlučila donirati projektor.

Školu iz Macinca i OŠ Katarina Zrinska povezuje ljubav prema filmu pa tako u obje škole postoje filmske družine koje se svake godine susreću na brojnim festivalima dječjeg filmskog stvaralaštva, no ovaj put susret je bio potaknut posljedicama potresa.

Iako brojni učenici škole u Macincu dolaze iz obitelji koje su slabijeg socijalnog statusa, pokazali su suosjećanje i odvojili nešto svojega džeparca kako bi stradalim vršnjacima uljepšali teško razdoblje koje sada proživljavaju.

Nastava za učenike iz Mečenčana trenutno se odvija u prostoru škole u Hrvatskoj Kostajnici jer je njihova škola znantno oštećena potresom i čeka obnovu. 31. ožujka u Hrvatsku Kostajnicu stigli su paketići sa školskim priborom i porukama te novi projektor, a dostavile su ih ravnateljica OŠ dr. Ivana Novaka Macinec Božena Dogša, učiteljica Kristinka Vugrinec te načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

Posjet je razveselio domaćine, a saznanje da postoji netko tko misli na njih skratit će dane do povratka u obnovljenu školu. (dd)

Povratak na naslovnicu…