U subotu 18. studenog 2023. godine u Hrvatskoj se obilježavao Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tom prigodom u našoj Župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću održana je sveta misa za žrtve Vukovara i svih drugih ratišta u Domovinskom ratu. Na svetoj misi bilo je nazočno dvadesetak branitelja iz naše općine, koji se na taj način svake godine prisjećaju svojih poginulih i umrlih suboraca.

Misu je služio župni vikar, vlč. Andrija Botković. U vrlo nadahnutoj i dirljivoj homiliji, prisjetio se poginulih ratnika te njima i preživjelim borcima zahvalio za njihov samoprijegor i odanost Hrvatskoj domovini. Pozvao ih je na daljnje širenje ideje mira, praštanja i ljubavi prema svim ljudima i našoj Domovini.

Poslije svete mise, borci Domovinskog rata, zajedno s vlč. Andrijom Botkovićem, položili su vijence i zapalili svijeće pred spomenikom poginulim borcima Domovinskog rata, lociranim ispred zgrade Općine, te se nakon toga zadržali na zajedničkom druženju. (C)

Povratak na naslovnicu…