Načelnik Nikola Novak, zajedno s predsjednicima MO Dunjkovec Anđelkom Kraljićem i MO Slakovec Dubravkom Heđom položio je kamen temeljac te svečano obilježio početak radova na novom dječjem vrtiću u Dunjkovcu. Svečanim polaganjem kamena temeljca stvoren je temelj za prostor u kojem će 84 mališana pronaći svoj prvi vrtićki dom, uključujući i potrebne jaslice.

Novak ističe kako je izgradnja vrtića najveći projekt u našoj Općini, vrijedan oko 3 milijuna eura, što uključuje i opremanje vrtića. Ministarstvo znanosti i obrazovanja podržalo je ovaj projekt iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti s iznosom od 900 tisuća eura, dok će se preostala sredstva osigurati kroz druge natječaje i kreditnim zaduženjem.

Ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje, Vesna Šerepac, napomenula je da će novi vrtić imati najbolje moguće uvjete za rad, pružajući tako dodatnu podršku roditeljima i skrbnicima.

Ravnateljica vrtića, Sandra Slana, izrazila je radost zbog povećanja kapaciteta te napomenula kako će ovo biti prve jasličke skupine u sklopu Dječjeg vrtića Zvončić. U prizemlju vrtića bit će smještena kuhinja, kotlovnica i dvije jasličke skupine, dok će na katu biti tri vrtićke skupine i igralište.

Radove je blagoslovio župnik Ivan Herceg, čime smo svečano označili početak gradnje ovog važnog objekta koji će obogatiti našu lokalnu zajednicu i pružiti kvalitetan početak školovanja našoj djeci. (Izvor: Općina Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…