Pozivamo sve zainteresirane mještane Općine Nedelišće da, dana 21. studenog 2023. godine (utorak), od 17,00 sati, nazoče edukaciji o sustavu civilne zaštite u prostorijama MESAP-a u Nedelišću, Marčec Josipa 27.

Prilikom edukacije upoznati će se sa opasnostima i rizicima od nastanka velikih nesreća ili katastrofa te sa organizacijom sustava civilne zaštite za provedbu mjera i postupaka zaštite i spašavanja, sa naglaskom na samopomoć i uzajamnu pomoć i druge postupke građana prije i za vrijeme velikih nesreća i katastrofa.

Cilj edukacije je educirati ih o uzrocima i vrstama opasnosti s posebnim naglaskom na opasnosti koje najviše ugrožavaju područje Općine Nedelišće, kako se pripremiti za slučaj opasnosti, kako prepoznati ili kako dobiti informaciju o opasnosti, što i kako učiniti u slučaju prijetnje od nastanka opasnosti, tijekom trajanja opasnosti te nakon prestanka opasnosti, kako i koje mjere osobne zaštite i uzajamne zaštite provoditi i na koji način te od koga i kako zatražiti pomoć. Upoznati će ih se sa sustavom za rano upozoravanje i upravljanje krizama. Edukaciji mogu prisustvovati sve punoljetne i poslovno sposobne osobe.

Edukaciju će održati službenici Službe civilne zaštite Čakovec, Županijskog centra 112 i to samostalni nadzornik za prevenciju i pripravnost, gosp. Zoran Happ i viša stručna savjetnica za koordinaciju djelovanja civilne zaštite, gđa. Ksenija Anderlin.

(Izvor: Općina Nedelišće, foto: civilna-zastita.gov.hr)

Povratak na naslovnicu…