Udruga dijabetičara Nedelišće i Općina Nedelišće pozivaju vas na Dane otvorenih vrata Udruge dijabetičara Nedelišće. Dani otvorenih vrata održat će se u ponedjeljak 12.06.2023. godine od 16:00 do18:00 sati u Domu umirovljenika Nedelišće, M. Tita 23.

U sklopu otvorenih vrata provodi se i besplatno mjerenje šećera u krvi i tlaka, a na danima otvorenih vrata će sudjelovati Marko Hranilović, doktor medicine, spec. Interne medicine, subspec. kardiologije i Andreja Marić, primarius dr. znanosti., spec. interne medicine, subspec. endokrinologije i dijabetologije.

Organizacija događanja provodi se u sklopu projekta „Zdrovje prije sega“ , kodni broj UP.02.2.1.08.0027, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Općina Nedelišće u partnerstvu sa Međimurskom županijom i Udrugom dijabetičara Nedelišće prijavila je projekt „Zdrovje prije sega“ na natječaj Promocija zdravlja i prevencija bolesti-faza II koje je raspisalo Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Prijava je bila uspješna te je sa 01.07.2022. godine započela provedba projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 66.349,72 eura, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 66.349,72 eura, odnosno 100%. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom se promiče zdrav način života, razvijaju pravilne prehrambene navike, utječe se na povećanje tjelesne aktivnosti, educira o načinu borbe sa stresom, što doprinosi smanjenju pojavnosti dijabetesa i drugih oboljenja. (on)

Povratak na naslovnicu…