U subotu, 14. listopada, 2017. godine, na prostorima Mesapa, održana je tradicionalna menifestacija “Dani zahvalnosti za plodove zemlje”, već četrnaesti puta za redom. Manifestaciju je otvorio načelnik Općine Nedelišće Darko Danija. U svojem obraćanju prisutnima, nije skrivao zadovoljstvo što se broj izlagača, ali i posjetitelja, svake godine povećava. Prema broju izlagača, kojih je bilo osamdesetak, ovo je i službeno najveća manifestacija ovog tipa, ne samo u Općini Nedelišće, nego i u cijelom Međimurju.

Sve prisutne posjetitelje, kao i prikazane plodove zemlje, blagoslovio je župnik župe Presvetog Trojstva u Nedelišću, preč. Nikola Samodol.

U nastavku, program su obogatili mnogi izvođači i udruge. U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su polaznici Dječjeg vrtića Zvončić Nedelišće, Dječjeg vrtića Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća, Mažoretkinje Vrbovca, Mažoretkinje Štrigove, Folklorna skupina Zalakaros iz Mađarske, KUD Goričan i KUU Zvuci Banije iz Jabukovca.

Na čak 80 izlagačkih mjesta predstavnici iz cijelog Međimurja, Varaždinske županije, Koprivničko-križevačke županije, Zadarske i Istarske županije, Slovenije i Mađarske izložili su i predstavili plodove svog rada. Iz Lovačkog društva “Fazan” Nedelišće pobrinuli su se da izlagači i izvođači ne ostanu gladni, pa su tako i ove godine s preko 800 podijeljenih porcija.

Ljepote plodova i programa teško je opisati riječima, ali u nastavku ćemo vam barem dio toga predočiti u galeriji.