U naselju Pretetinec ovih dana završava projekt rekonstrukcije glavne prometnice, sa oborinskom odvodnjom i pješačkom stazom. Građevinska dozvola je ishođena još 2016. godine, a izvođenje radova započeto u ožujku 2017. godine. Rekonstrukcija je obavljena na ukupnoj dužini od 913 metara. Pri tome je napravljen kolnik širine 5 metara, te biciklistička staza širine 1,6 metara.

Cijena prometnice, čije radove izvodi Tegra d.o.o. iz Čakovca, iznosi 1.069.719.05 kuna, a dodatno je ugovorena izgradnja biciklističke staze u iznosu od 493.734,63 kn. Uz to, naknadno je ugovoreno još uređenje odvojka u dužini od 158 metara, na što je utrošeno 312.873,99 kn. Tako dolazimo sveukupno do brojke od oko 1.800.000 kn uloženih u prometno uređenje Pretetinca.

Problematiku nove prometnice u Pretetincu, na općinskom vijeću, iznio je vijećnik Franjo Cimerman, koji je tom prigodom pitao načelnika Darka Daniju: “Veliki broj mještana izražava negodovanje zbog lošeg prometnog rješenja samog kolnika. Iako širina kolnika od oko 5 metara nije puno manja nego je bila prije rekonstrukcije, sada je s obje strane omeđena rubnicima što vozačima značajno otežava mimoilaženje. Vozači više ne mogu voziti uz desni rub ceste čime im se značajno sužava prostor kod mimoilaženja. Kada ususret vozilu dolazi neki veći kamion ili poljoprivredni stroj, mimoilaženje je nemoguće, te preostaje vozilima jedino da se parkiraju u nečije dvorište kako bi propustili veća vozila iz suprotnog smjera, i tako u dužini od jednog kilometra. Prividno suženje kolnika zaokuplja pažnju vozača te mu odvlači pozornost, što čini vožnju opasnijom. Također, naljetanje na rubnik, koje je sada puno izglednije, moglo bi dovesti do vrlo ozbiljnih prometnih nesreća. Čini se da smo dobili lijepu prometnicu koja pogoršava prometovanje, i čini ga opasnijim. Da li je ovo konačno rješenje prometa u Pretetincu, te da li je općinska vlast zadovoljna izvršenim radovima ?”

Na pitanje je odgovorio načelnik Darko Danija, te istakao da je on osobno zadovoljan novim rješenjem u Pretetincu, te da do njega nisu došli negativni komentari. Koliko on ima informacija, mještani Pretetinca su zadovoljni novim rješenjem. Pri tome je dodao: “Kada radimo široke ceste, onda zapravo radimo piste na kojima ljudi nekontrolirano jure. Novo rješenje s užim kolnikom, znatno usporava promet, te tako prometovanje čini sigurnijim. Također smo upravo kod prvog zavoja postavili znak ograničenja od 30 km/h. A što se tiče mimoilaženja sa velikim vozilima i radnim strojevima, ta cesta niti nije previđena za promet takvih vozila.”