U subotu 14. i nedjelju 15. listopada odigrani su susreti 9. kola Četvrte nogometne lige – skupina Čakovec – Varaždin. Na igralištu Hraščica, NK Međimurec je dočekao igrače Novog Marofa. Igrači Dunjkovca i Pretetinca, pod vodstvom trenera Želimira Orehovca postavili su imperativ da se ova utakmica mora pobijediti, s obzirom da Međimurec nije najbolje startao u novoj sezoni.

No, unatoč očekivanjima, već na samom početku, u 3. minuti utakmica gosti postižu pogodak za vodstvo 0:1. Domaći igrači su uspjeli konsolidirati redove, te čvrstom i napadački orijentiranom igrom u prvom dijelu golovima Davora Piškora i Darijana Treske preokrenuti rezultat u vodstvo od 2:1. Potkraj prvog poluvremena napadač domaćih, Bojan Kregar zaradio je drugi žuti karton, te NK Međimurec ostaje s deset igrača na terenu.

U drugom poluvremenu, gosti iz Novog Marofa, s igračem više i novom motivacijom, kreću u vraćanje rezultata te poravnavaju rezultat na 2:2. Nakon izjednačenja, igrači Međimurca, ipak ponovno preuzimanju inicijativu. U potpuno otvorenoj igri stvaraju čitav niz vrlo izglednih prilika. Konačno, nekoliko minuta prije kraja regularnog dijela utakmice, napori Međimurca su se isplatili. U odličnoj akciji, Tomoki Kai zabija pobjednički gol za konačni rezultat 3:2.

Po završetku utakmice, predsjednik kluba Mišel Ganzer izjavio je da je zadovoljan rezultatom. Smatra da drugi žuti karton Kregaru nije sporan, ali da je sporan prvi karton Kregaru kojeg je glavni sudac okarakterizirao kao kumulativni zbog tri uzastopna veća prekršaja.

Ovim rezultatom, Međimurec je ostao na 8. poziciji na tablici, ali se približio prvoplasiranom na razliku od samo 6 bodova. Idući tjedan, 22. listopada 2017, Međimurec ide na gostovanje u Nedeljanec.