Nakon prošlogodišnje stanke, u subotu, 9. listopada 2021. održano je 17. izdanje Dana zahvalnosti u Nedelišću. Ove godine središte manifestacije bio je Lovački dom u Nedelišću u čijem se dvorištu okupilo mnoštvo izlagača i posjetitelja.

Svečano otvorenje manifestacije bilo je u 10,30 sati kada je župnik Ivan Herceg blagoslovio iznesenu hranu, a načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak pozdravio sve prisutne. Na sajamskom dijelu svoj rad i proizvode predstavilo je četrdeset udruga, OPG-ova i domaće radinosti s područja Općine, ali i iz cijelog Međimurja, Varaždinske i Koprivničko-Križevačke županije. Posjetitelji su tako mogli kušati i kupiti razne proizvode domaće proizvodnje.

U veselom kulturno-umjetničkom programu nastupile se Mažoretkinje Nedelišća, mališani iz Dječjih vrtića „Zvončić“ i „Zvjezdica“ iz Nedelišća, članovi Matice umirovljenika Međimurske županije – podružnica Nedelišće i članovi KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće.

Za okrjepu su tradicionalno bili zaduženi članovi Lovačkog društva „Fazan“ koji su pripremili 600 porcija bograča, dok su članovi Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Nedelišće i članovi Sportsko ribolovnog društva „Amur“ udruženim snagama pripremili i besplatno podijelili 40 kg prženih ribica. Neizostavna je bila i ponuda langoša koje su pekli DŠR „Grabanice“ iz Nedelišća i Udruga žena Pretetinec.

Turistička zajednica Općine Nedelišće ovim se putem posebno zahvaljuje svim izlagačima, izvođačima i spomenutim volonterima, te volonterima DVD Nedelišće na pomoći i podršci, i naravno svim sudionicima na odazivu. (TZ Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…