Kako je ovoga ljeta Župa Nedelišće ostala bez kapelana, biskup Varaždinske biskupije Bože Radoš dodijelio je Župi Nedelišće novog pomoćnika. Župniku Ivanu Hercegu u obavljanju pastoralnih zadaća pomagati će đakon Andrija Botković.

Prije tjedan dana, u Varaždinu je biskup Bože Radoš predsjedao euharistijskim slavljem u varaždinskoj katedrali tijekom kojega je zaredio za đakone petoricu kandidata. Red đakonata primili su Andrija Botković iz Župe sv. Marije Magdalene, Ivanec, Dominik Cestar iz Župe sv. Petra i Pavla apostola, Petrijanec; Matija Filipović iz Župe sv. Jurja mučenika, Đurđevac te Marko Pintarić i Krunoslav Sajko iz Župe sv. Vida mučenika, Varaždin. Večer uoči đakonskog ređenja, u petak, 1. listopada, tijekom svete mise u 18 sati, kandidati za ređenje su položili ispovijest vjere i prisegu vjernosti pred biskupom Radošem koji je predslavio svetu misu.

Tako je jedan od novozaređenih đakona određen za pomoć u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću. (Izvor Varaždinska biskupija, foto Župa Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…