Danas 24. srpnja 2018. godine Varaždinska biskupija objavila je imenovanja, premještaje i razrješenja svečeništva u biskupiji. Tim je dekretom dugogodišnji župnik Župe Presvetog Trojstva Nedelišće, vlč. Nikola Samodol umirovljen, te mu prestaje služba župnika. Bio je župnik u Nedelišću od 1999. godine.

Za dva dana, 26. srpnja 2018. godine, biti će 50 godina od svećeničkog ređenja Nikole Samodola. Bogati svečenički rad, detaljno je objavljen na web stranici župe, pa ga prenosimo u nastavku.

“Dana 26. srpnja 1968. godine u Šibeniku je tadašnji biskup Josip Arnerić zaredio za svećenika Nikolu Samodola. Preč. Nikola rođen je 25.X.1943, u Šibeniku od oca Kazimira i majke Vinke r. Aras. Djetinjstvo, osnovnu i srednju školu završio je u Šibeniku, a potom ulazi u franjevački konventualski samostan i studira na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Nakon ređenja vršio je dušobrižničku službu u župi Sv. Duha u Zagrebu gdje je posebno bio zadužen za bolnicu tadašnju „Ligu raka“ gdje je providirao mnoge bolesnike. Do sada službu župnika vršio je u Molvama, Gušću, Gornjem Dragancu, Mađarevu i Novom Marofu, Pančevu (Vojvodina – Srbija), Hlebinama, Ivanjskoj, Kalinovcu i sada kao župnik u Nedelišću. U svećeničkom djelovanju do sada je imao 16 kapelana, od toga 10 njih u župi Nedelišće te je tako pomogao mnogim mladim svećenicima u njihovim prvim danima svećeničkog života. Od srca čestitamo prečasnom gospodinu župniku na ZLATNOM SVEĆENIČKOM JUBILEJU te Mu želimo još mnogaja i blagaja ljeta. ” (web Župa Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…