Deveta po redu, Dječja biciklijada Udruge žena Pretetinec i ove je godine oborila rekord po broju natjecatelja. Čak 121 biciklist od 10 mjeseci do završno 4. razreda osnovne škole biciklirao je stazama s preprekama i bez njih u subotu, 2.srpnja 2022.godine. Članice Udruge ponovo su priredile odličan program za djecu i njihove roditelje te još jednom pokazale kako malo mjesto u našem Međimurju prve subote u srpnju diše za – biciklizam!

U uvodnom dijelu nastupile su netom okrunjene medaljama na državnom prvenstvu Mažoretkinje Nedelišća, a nakon kratkog pozdrava predsjednice Udruge Sanje Topolnjak, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak otvorio je natjecanje. Prvi na stazi nastupili su najstariji na zahtjevnim stazama dok su posljednji biciklirali najmlađi ravnom stazom, poneki i uz pomoć roditelja.

U revijalnom dijelu, prije proglašenja pobjednika, nastupili su roditelji koji su odvozili tradicionalnu biciklističku alku. Najbolja mama je i ove godine, četvrtu godinu zaredom, bila Sandra Krznarić, a najbolji tata Matija Ivanuša, pobjednik prve Utrke roditelja.

Najmlađi biciklist bio je desetomjesečni David Lončarić, a najmlađa biciklistica samo 6 dana starija Mila Marciuš.

“Iako je 9. Dječja biciklijada tek završila, ideja za jubilarnu desetu u glavi začetnice projekta Lidije Branilović ne nedostaje. Bit će tu brojnih iznenađenja, ne samo za najmlađe. Stoga pozivamo mame naših biciklista da se pridruže Udruzi i daju svoj doprinos organizaciji”, poručuju iz Udruge.

Pokrovitelji 9. Dječje biciklijade bili su Turistička zajednica Općine Nedelišće, Međimurska županija i PU međimurska, a glavni sponzori Multipro doo, Rođendaonica Prugi i prijatelji, Pizzeria Hegemon i Tiskara Letis. Za pomoć u organizaciji zahvaljujemo Mažoretkinjama Nedelišća i DVD-u Pretetinec.

Najveću zahvalu iz Udruge upućuju sucima i tehničkoj podršci tijekom natjecanja, koju su pružali: Zoran Kolac, Radovan Topolnjak, Mario Posedi, Stjepan Branilović i Božidar Kos.

Program je vodila članica Udruge Dijana Posedi.

Rezultati (po kategorijama):
K1

 1. Mila Marciuš
 2. Maša Martinjaš
 3. Lejla Ivanuša

K2

 1. Mark Vincetič
 2. Ino Horvat
 3. Leonardo Srnec

K3

 1. Ana Bistrović
 2. Asja Leko
 3. Mila Novak

K4

 1. Ino Mezga
 2. Petar Pintarić
 3. Bartol Marčec

K5

 1. Sofia Andročec
 2. Linda Smrtić
 3. Dora Srnec

K6

 1. Vito Vidović
 2. Žan Leko
 3. Vito Horvat

K7

 1. Kiara Ana Srnec
 2. Rea Marciuš
 3. Lora Bezek

K8

 1. Mate Martinjaš
 2. Matija Korunić
 3. Ivan Bistrović

K9

 1. Magdalena Kirić
 2. Sara Trupković
 3. Nikol Kraljić

K10

 1. Leo Krznarić
 2. Nola Podvezanec
 3. Filip Ceilinger

Povratak na naslovnicu…