Kako bi se riješio problem sve većeg broja ruševnih i nefunkcionalnih kuća u naseljima Općine Nedelišće, Općina je raspisala javni poziv za poticanje uređenja ili rušenja takvih kuća.

Javnim pozivom “za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina” želi se potaknuti mlade ljude da stare kuće koje su trenutno nepogodne za život ili obnove ili sruše te na tom mjestu izgrade nove stambene objekte.

Na javni poziv za obnovu mogu se javiti zaposlene osobe i to ako su zaposlene minimalno 2 godine. Za obnovu kuće prijavitelji moraju imaju prebivalište na području Općine Nedelišće i ne smiju imati u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje. Ako pak žele rušiti kuću i izgraditi novu, tada ne moraju biti s područja Općine Nedelišće i nema uvjeta vlasništva drugog stambenog objekta.

Za obnovu stare kuće, Općina daje poticaj 25.000 kuna, a za rušenje stare kuće Općina daje poticaj 20.000 kuna te priznaje komunalni doprinos kod gradnje novog objekta.

Korisnik poticaja koji koristi subvenciju uređenja stare kuće mora, on i članovi njegove uže obitelji (supružnik i djeca), u roku od 2 godine nakon odobrenja poticaja prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta za koji je odobren poticaj i mora zadržati prebivalište neprekinuto sljedećih 10 godina bez promjene.

Korisnik koji ruši stari objekt mora dostaviti plan rušenja i u roku od 2 godine nakon odobrenja poticaja ishoditi akt o građenju i započeti građenje, a 6 godina nakon odobrenja potpore završiti građevinu te zajedno s članovima uže obitelji prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta za koji je odobren poticaj i mora zadržati prebivalište neprekinuto sljedećih 10 godina bez promjene.

U slučaju da korisnik poticaja ne ispuni neki uvjet dužan je Općini vratiti dobivena sredstva najkasnije 60 dana nakon što nastane neispunjenje nekog od uvjeta.

Više informacija na linku: https://nedelisce.hr/hr/component/content/article/49-obavijesti/797-prilozi?Itemid=102

Rok za prijavu na natječaj je vrlo kratak, do 15.7.2022. godine. (nl)

Povratak na naslovnicu…