Mažoretkinje Nedelišća su se ponovno okitile s nekoliko novih medalja na nedavno održanom državnom prvenstvu koje je 26. lipnja 2022. godine održano u Ogulinu. Ekipa Nedelišćanki brojila je 60 mažoretkinja, trenera i ostalih članova tima koji se brinuo za tri natjecateljska sastava. Državno prvenstvo započelo je, kao uvijek, svečanim mimohodom kroz centar grada Ogulina, nakon čega je održano otvaranje prvenstva. U šarenom mimohodu sudjelovali su svi dobni sastavi mažoretkinja iz 16 gradova i općina iz cijele Hrvatske.

Tijekom otvaranja dodijeljene su i nanovo stečene trenerske licence našoj Barbari Pleh, Hani Novak te Lari Vlahović koja je u ime svih polaznica trenerske škole održala govor pred okupljenima. Nakon ceremonije otvaranja, krenuo je cjelodnevni natjecateljski dio tijekom kojeg su Mažoretkinje Nedelišća sudjelovale u 6 kategorija, a u 4 osvojile medalju.

Kadetkinje su u konkurenciji čak 10 timova u kategoriji sa štapom osvojile odlično 5. mjesto, a seniorkama je u kategoriji sa štapom medalja izmakla za dlaku te su osvojile 4. mjesto. Juniorke su ponovno najtrofejniji sastav Mažoretkinja Nedelišća jer su osvojile brončane medalje u kategoriji sa štapom i u kategoriji s pomponima. Juniorski duo Nike Podvezanec i Anje Šnajcer je također uzeo brončanu medalju, a najuspješnija je bila juniorska solerica Nika Šafarić koja je osvojila srebrnu medalju. (nl)

Povratak na naslovnicu…