U nedjelju 26. lipnja 2022. godine na župnom listiću i u crkvenim oglasima objavljeno je da su, naš župnik preč. g. Ivan Herceg uz dozvolu Vraždinske biskupije i Općina Nedelišće odnosno njen načelnik, g. Nikola Novak, dana 24. lipnja 2022. godine potpisali Ugovor o osnivanju i prijenosu prava građenja na župnoj parceli površine 20.670 m2, koja se nalazi u neposrednoj blizini naše crkve.

Kako saznajemo iz objave na internetskim stranicama župe od 01. srpnja ove godine, zemljište je ustupljeno Općini u svrhu izgradnje dječjeg vrtića i jaslica, a “Općina Nedelišće omogućiti će uspostavu jednog ili više dječjih odnosno predškolskih odjela ili skupina, prema programu katoličkog vjerskog odgoja, ovisno o potrebama društva i osposobljenom stručnom kadru”, navodi se u objavi.

Iz podataka objavljenih na lokalnim portala 2. srpnja ove godine, saznali smo da se pravo građenja zasniva besplatno, na vrijeme od 99 godina.

Župno ekonomsko vijeće Župe Nedelišće nije imalo priliku donositi mišljenje o ovom Ugovoru prije njegova potpisivanja. (C.)

(foto: geoportal.hr)

Povratak na naslovnicu…