Priopćenje za javnost Hrvatkse demokršćanske stranke koje prenosimo u cijelosti:

Hrvatska demokršćanska stranka – ogranak Nedelišće želi upozoriti građane općine Nedelišće da plaćaju nepravednu, i nelogično visoku, cijenu vode, kao i visoku cijenu kanalizacije.

Na području općine Nedelišće najveće je međimursko vodocrpilište pitke vode koju općina Nedelišće potpuno besplatno daje poduzeću Međimurske vode d.o.o. To poduzeće tu istu vodu prodaje građanima općine Nedelišće, kao i drugim općinama, po izrazito visokim cijenama. Cijena vode u općini Nedelišće skuplja je od cijene vode u nekim dalmatinskim gradovima, pa čak i otocima.

Kanalizacija u Nedelišću primarno je izgrađena radi zaštite vodocrpilišnih zona i morala se izgraditi isključivo na trošak tvrtke koja eksploatira vodu, a ne na trošak mještana.

Za 2020. godinu Međimurske vode d.o.o. pohvalile su se da su ostvarile profit u iznosu od pola milijuna kuna. A zapravo radi se o preplaćenoj cijeni vode koju imamo u tolikim količinama da bi morala biti besplatna.

Iako se to nekima čini normalno, doista je suludo da skupo plaćamo nešto što pada s neba, i čega imamo u izobilju, čak i previše (povremeno imamo i poplave). U nekim modernim zemljama, koje imaju jednake zalihe vode kao i sjeverna Hrvatska, npr. Republika Irska, voda iz vodovoda je potpuno besplatna.

Da je cijena vode u našoj općini previsoka, priznao je i sam načelnik Općine Nedelišće Darko Dania na Općinskom vijeću 11. rujna 2018. godine te pred vijećnicima obećao: “Dali smo si zadatak da analiziramo cijenu vode, jer smatramo da ima prostora da našim građanima tu cijenu snizimo. Na jednoj od idućih sjednica Općinskog vijeća ćemo prezentirati od čega se ona sve sastoji da dođemo do odluke o smanjenju cijene vode od 1.1.2019. godine“ – obećao je načelnik.

Kako se kasnije načelnik pomirio sa svojim stranačkim kolegama, cijena vode ostala je stara, a na dano obećanje se zaboravilo. Štoviše, direktor Međimurskih voda sada nastupa u reklamnim spotovima novog SDP-ovog kandidata za načelnika Nikole Novaka.

Hrvatska demokršćanska stranka smatra da građani općine Nedelišće plaćaju previsoku cijenu vode i kanalizacije, a kao što smo već prije izvijestili javnost, i cijenu odvoza otpada. Hrvatski demokršćani će, ukoliko dobiju povjerenje građana na izborima, i budu dio buduće vladajuće većine, smanjiti cijene vode, smanjiti cijene kanalizacije, te smanjiti cijene odvoza otpada.

Građani, nemojte ponovno izgubiti na izborima!

mr.sc. Franjo Cimerman
Hrvatska demokršćanska stranka – ogranak Nedelišće

Povratak na naslovnicu…