Najveći društveni dom u Općini Nedelišće, do nedavno zapušten i zaboravljen, uskoro će ponovno zasjati u punom sjaju. Društveni dom Macinec, nekadašnji centar raznih društvenih događanja, dugo godina imao je važnu ulogu u životu lokalne zajednice. Kroz godine je služio kao školska dvorana, mjesto za svadbe, proslave i druge manifestacije. Čak je neko vrijeme služio kao prostor za ambulantu, pružajući zdravstvenu skrb stanovnicima ovog područja. Međutim, kako su godine prolazile, dom Macinec postupno je propadao.

Ipak, dobre vijesti stižu za sve one su se nadali obnovi ovog značajnog objekta jer dom Macinec uskoro kreće u revitalizaciju. Planirana je temeljita energetska obnova koja će osigurati da dom postane ekološki održiv i energetski učinkovit.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je odluku kojom Općini Nedelišće dodjeljuje gotovo pola milijuna (426.043,04) eura bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove društvenog doma Macinec. Ostatak potrebnih sredstava osigurat će Općina, pokazujući tako svoju predanost revitalizaciji kulturnih i društvenih središta lokalne zajednice.

„Revitalizacija doma Macinec nije samo obnova objekta – to je i obnova zajednice, obnova sjećanja. Kad ovaj dom ponovno otvori svoja vrata, bit će to trenutak radosti i ponosa za sve one koji su bili dio njegove prošlosti, ali i za one koji će biti dio njegove budućnosti. S novim sjajem i energijom, dom Macinec će postati novo/staro mjesto okupljanja svih mještana“ – rekao je načelnik Novak.

Povratak na naslovnicu…