Petak je početni dan najvećeg mažoret natjecanja koja će se održati u Toplicama Sveti Martin, u organizaciji Mažoretkinja Nedelišća i Mažoret saveza Hrvatske. U Termama Sveti Martin 16 mažoret timova s područja Hrvatske i inozemstva pokazat će svoje plesno umijeće u formaciji štap (koreografiji i paradnom defileu), formaciji pom pon te neformacijskom programu (solo i duo).

Službeno otvorenje Prvenstva održat će se u petak, 3.5. u 17 sati na sportskom igralištu u sklopu Termi Sveti Martin, dok će formalni dio natjecanja započeti u subotu, 4.5. u 10 sati kada će mažoretkinje zaplesati u solo i duo koreografijama. Poslijepodne, s početkom u 16 sati počinje paradni defile koji se smatra najatraktivnijim dijelom natjecanja.

Mažoretkinje će posljednji dan natjecanja, nedjelju, započeti u 10 sati natjecanjem u kategoriji pom pon, dok je posljednja natjecateljska kategorija, koreografija štap, predviđena za nedjeljno poslijepodne. Tko će biti prvakinje Državnog prvenstva i Kupa nacija saznat će se u 18 sati, kada će uslijediti službeno proglašenje najboljih mažoret timova.

Osim natjecateljskog djela, u nedjelju s početkom u 17 sati održat će se revijalni dio Državnog prvenstva mažoretkinja na kojem će se predstaviti nekoliko mažoret timova s područja Međimurske županije i ostatka Hrvatske koji se ne natječu, ali žele svoje plesno umijeće pokazati publici.

Mažoretkinje iz Barbana, Čabra, Daruvara, Dubrave, Gornjeg Mihaljevca, Iloka, Krašića, Male Subotice, Nedelišća, Nuštra, Ogulina, Pule, Samobora, Vrbovca, Vukovara i Mostara natjecat će se u tri dobne kategorije – kadetkinje, juniorke i seniorke što zapravo znači više od 500 rasplesanih djevojčica i djevojaka u Toplicama Sveti Martin.

Natjecanja su otvorena za svu javnost te se pozivaju svi zainteresirani navijači i navijačice da dođu u Terme Sveti Martin i u navijačkom tonu upotpune ovo atraktivno natjecanje.

Povratak na naslovnicu…