Općina Nedelišće prijavila je projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića Zvončić Nedelišće kod Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Odlukom o dodjeli financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu dodijeljeno je 475.363,00 kune za Dječji vrtić Zvončić Nedelišće. Ovim sredstvima obnoviti će se kompletno krovište vrtića novim krovom, urediti će se i proširiti vanjsko igralište sa hortikulturom i dopremom novih certificiranih dječjih igrala, te zamjena stare ograde oko igrališta novom modernom, funkcionalnom i sigurnosnom za djecu.

Ovo su već treća dodijeljena bespovratna sredstva Općini Nedelišće za Dječji vrtić Zvončić. Nakon kompletne 2018. godine za energetsku obnovu vrtića dobivena su sredstva od 614.499,55 kuna, dok je dodatni izvor financiranja energetske obnove Općina osigurala putem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu 266.518,53 kuna.

Nakon energetske obnove 2018. godine od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijeljena su i sredstva od 753.375,00 kuna kojima se kompletno obnovio i adaptirao unutarnji dio vrtića.

Povratak na naslovnicu…